22 Mart 2010

Anketi Kaldırıyoruz

trt2gibiadam yönetim kurulunun oybirliği ile aldığı karar sonucu "Hacı zahmet olmazsa bi 10 kaat iteler misin bana?" konulu anketi kaldırıldı. Yönetim kurulu adına konuşan bizzat kendim, yaptığım açıklamada şöyle dedim: "Millete bi soru sorduk 10 lira verir misin diye, yarısından fazlası "bi sor bakalım 10 liram var mı?" şıkkını işaretlemiş. Oğlum bu kadar mı yokluk çekiyosunuz lan? Hani olur da vermek istemezsiniz tamam da, resmen yarımızın cebinde maksimum 9 lira civarı bi para var. Eğri oturup doğru konuşalım, bu parayla bi bok yapılmaz. Ulaşımı otostopla, beslenmeyi haşlanmış patatesle, barınmayı çekyatla yapsanız bile olmaz. Bu paraya ancak sebze halinin duvarının dibinde şarapçı olunur, bilemedin öğrenim kredisi yatmamış, evden de para gelmemiş üniversite öğrencisi olunur. Eğer bakın durumunuz bu kadar kötüyse bende biraz para var, size 5-10 lira koltuk çıkarım*. Ama bende de çok yok tabi. Kanalı reklam gelirleriyle ayakta tutuyoruz, devletten para gelmiyor. Ay sonu yine kdv yatacak, millet hep veresiye yazdırıyor... Neyse konu dağıldı, ben daha fazla sizi üzmek istemiyorum ve başka anket koyuyorum. Canınızı sıkmayın, para insanın elinin kiridir. Bugün mesela bakın bi Rahmi Koç bile zengin falan ama ağız tadıyla yumurtalı çökelek yiyemiyor. Herkes bugünlerinin kıymetini bilsin, haline şükretsin, öyle anarşik olaylara karışmasın.

*Koltuk çıkmak: Argoda maddi anlamda destekte bulunmak, kişiyi parayla ihya etmek, ihtiyacını gidermek.

6 yorum:

  1. Abi bana da lazımdı az ya. Verirsin di mi? Borç valla.

    YanıtlaSil
  2. hesap numaranı ver ben gönlümden kopanı yollarım. elin ne zaman bollaşırsa o zaman verirsin.

    YanıtlaSil
  3. hepimiz züğürdüz be.
    50 kuruş vardır yoktur cüzdanımda.
    e tabi sen insanların kanayan yarasına dokununca susmamış işaretlemişler :D

    YanıtlaSil
  4. Özgür ne kadar lazım, 10-20-100? Olunca ödersin, dürüst insansın sen. Gönder hesap noyu.

    YanıtlaSil
  5. Madem konumuz anket yeni konulan anket oylama süresince olan hangi günde doğan çocuklar için geçerli onu söylerseniz iyi olucak trt2gibiadam yayın yönetim ve bilimum kurulu başkanı olarak.

    Önder

    YanıtlaSil
  6. @larien: 50 kuruş ha... larien pazartesi gel kanalda işe başla. ayda 300 tl+yol+yemek yani benim elimden de ancak bu kadarı geliyor:)

    @gasilhane: valla madem teklif senden geldi, ağanın eli tutulmaz. sen benim hesaba 100 bin lirayı yatır, ben onu iddaa'da 200 bin yapınca geri öderim sana. hesap no yu mailden yollarım:)

    @önder: isimlerimiz gayet kullanışlı ve heybetli olup yılın her günü kullanılabilir. gönül rahatlığıyla çocuklarınıza koyup ilerde hayır duası alabilirsiniz. iyi günler.

    YanıtlaSil