13 Nisan 2010

Biraz da Yiyelim

İlk programıyla gurmeler arasında infial yaratan ve 16 sıra birden yükselerek listenin bir numarasına oturan kanalımızın kadrolu, sigortalı, 3 ayda bir maaş ikramiyeli gurmesi Satılmış Taşdöğen bu hafta sizlere gece yatmadan yemek yemenin inceliklerini anlatacak. Buyrun sayın Taşdöğen mikrofon sizde.

Sağol yiğenim. Nassınız bakayım sayın seyirciler? Karnınız tok mu yoksa şöyle hafiften bi açlık mı var? Eğer aç gibiyseniz hemen yemeyin, 2 saat daha dayanın, o zaman yenen yemek daha bi iştahlı olur. Neyse efendim ben bu hafta gece yatarken yenen yemeklerden bir seçme sunacam.

Gece yatarken yenen yemek, yemeklerin en tatlısı en iştahlısıdır. Öyle kahvaltı gibi uyku mahmurluğuyle gitmez, öğle yemeği gibi tostla geçiştirilmez, akşam yemeği gibi tören havasında geçmez. Gece acıkması hiç beklenmeyen bir dostun gelmesi gibi gelir. Böyle ellerinde torbalar. Torbanın biri bira dolu, ötekinde atıştırmalık bişeyler. Oğlum der hazırda bişey varsa ısıt yiyelim sonra da hayvanlar gibi içelim dercesine sızar bünyeye. Reddetme imkanı yoktur, çaresiz buzdolabına gidilir. İşte böyle bir duruma evde yakalandıysanız yapılacak ilk şey akşamdan kalan yemeği ısıtmadan hemen bitirmektir. Hele de tencerenin dibinde biraz yaprak sarması kalmışsa onu hemen oracıkta soğuk olarak tüketiniz. Sarmanın içi bünyeye şifa veren çeşit çeşit gıdayla doludur. Kan yapar, vücuda kuvvet verir, fikri parlatır, hislere cila atar. E peki doyduk mu? Tabi ki hayır, çünkü sarmayı ekmeksiz yedik. Bildiğiniz gibi ortalama bir Türk insanı ekmek yemediği sürece iki varil pilav da yese doyması mümkün değildir. O yüzden hemen ekmek kovasından biraz ekmek alıyoruz ve içine peynir, zeytin, domat ne bulursak dolduruyoruz. Bu tür kahvaltılık şeyler gece vakti mideye çok cazip gelir. Mide o sırada sevinçten ne yapacağını bilemez bir halde sağa sola asit salgılamaya başlar, bunu gören yan organlar da coşkuya katılır ve görkemli bir birlik havası doğar. Bünyenin kızamık işgalinden kurtuluşunun 21. yıl dönümü törenlerle kutlanır. Onu da yedik bittiii ama hala bi eksik var di mi? Evet bildiniz tatlı yemedik. Bak orda ekmekten ufak bi parça kalmış, yatır arasına helvayı, indir üç ısırıkta. Şimdi söyleyin bakalım; var mı lan şimdi senden benden güzeli? Tabi ki de yok. Üstüne de bi bardak suyu içtik. Sonra hop yatağa. Gece tabi ki biraz aksiyonlu geçecek. Karabasan falan çökebilir aldırmayın, uyanınca hepsi geçiyor. Yani şimdi kabus görmeyecez diye yatağa aç mı gircez? Aç adamın uykusu gelmez be. Lütfen kendimizi kandırmayalım, bi insan acıkmışsa acıkmıştır. Diyet falan bunların alayı dış mihrakların oyunudur.

Bi programın daha sonuna geldik. Ben iştah açan kardeşiniz Satılmış Taşdöğen hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Yediğiniz yarasın, löp löp et olsun, afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Topluca gece yatmadan önce yiyelim sonra ilaç yüzünden serum yüzünden şiştim olayına döndürelim.
    Ne fenaymışsın bu gece yemeden uyuyamam artık.

    YanıtlaSil
  2. ee açsan yiyeceksin tabi :))

    YanıtlaSil
  3. nereden buluyorsun böyle profesörleri.
    her eve lazım vallahi bunlardan.

    YanıtlaSil
  4. dolapta var onlar, dut yaprağıyla besliyorum. lazım olunca çıkarıp program yaptırıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. off tam ben yaaa. helva yerine sarellede olur. (nutella demeyelim bizden olsun sarelle olsun)

    YanıtlaSil
  6. :)) gece okuma sakın ama:)

    YanıtlaSil
  7. Nutella candır be yav. Dur süreyim de yiyeyim.

    YanıtlaSil
  8. gece kahvaltısı ayrı güzel. peki sayın Taşdöğen selülitlerin hesabını nasıl verecek? üşengeçler için buna da bir çözüm getirilsin.

    YanıtlaSil
  9. sayın taşdöğen selülitlere bakmıyor, kendisi sadece aç karnını doyuruyor:))

    YanıtlaSil
  10. İşkenceye birebir yazı. Bkz.: Yazıyı okuduğum saat 02:50, günlerden Cmt. ve alkolde cabası. Tam kalkıp arandığım sırada yazıyı okudum, sanki bana bir mesaj vermek ister gibiydi :P
    Üfff Özgür, olmadı valla yaa, benim gibi iştahsız insanı bile dize getirdin daha ne diyim. :)
    Selamlar.
    Nagehan

    YanıtlaSil