12 Aralık 2010

Sabaha Doğru - Kültürlenelim Sanatlanalım

-Ürettiği eserlerin bekledikleri ilgiyi görmemesi üzerine son umut olarak öldükten sonra anlaşılmayı bekleyen bir grup yazar, şair, müzisyen vs. en sonunda dernekleşme kararı aldı. Dernek açılışında konuşan şair Sedat Dumanaltı şunları söyledi:
"Biz sizlerin farketmediği bir grup sanat üreten insanız. Yıllardır uğraşır dururum daha anama babama okutamadım yazdığım şiirleri. Bak şurda bi ressam arkadaş var, daha tek bi resmi üzerinde ortak bir değerlendirmeye varılabilmiş değil. Şu adam müzikle uğraşıyor, yaptığı işe etno-senfonik gürbüz pop diyor. Biz bile birbirimizin ne yaptığını tam olarak anlamış değiliz, ya biz de bi bokluk var ya da öldükten sonra kıymete bincez. O yüzden bir araya gelip bekleme kararı aldık ama kurucu üyelerimizin yarısından çoğu gelmedi buraya. İçe kapanık, depresif, asosyal üyelerimiz çoğunlukta malesef"
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dumanaltı kapanışı yine kendisinin bir dörtlüğüyle yaptı:

büyülü ufukların üşengeç şövalyesi
dibi tutan tencerenin zindan karası
son bin yılın en soğuk oturma odası
hoşgeldin sefa geldin gönlüme

*Yer aldığı senfoni orkestrasının konserlerinde iki yıldan beri tek nota dahi seslendirmediği anlaşılan kemancı, dün yapılan prova esnasında kendini ele verdi. Bugüne kadar, istiklal marşında sadece ağzını oynatan liseli gibi takılan ve çok sayıda kemancının arasında keman çalıyormuş gibi yaparak dikkat çekmeyen kemancının aslında orkestraya torpille girdiği ve yalnızca "fış fış kayıkçı" yı çalabildiği anlaşıldı. Orkestra şefi tarafından çubukla kovalanan sahtekar kayıplara karıştı.

5 yorum:

  1. eheh o yazarlardan biri de benüm...
    ölümümden hemmen sora kesin nam salıcam, bekleyin 60 sene kaldı, evet uzun yaşıcam... :)

    YanıtlaSil
  2. sen yayınla o yazıları belki 60 sene beklemek zorunda kalmazsın:)

    YanıtlaSil
  3. ağzını burnunu kırma isteği uyandırıyosunuz bende özgür bey. iyi bi şey bu valla.

    YanıtlaSil
  4. hay ağzınıza sağlık, ben de bu yüzden zavallı bloguma yazmaya aralar veriyorum, bari bir yorumcuk alsam neyse hiç almamak bu işte hiç iş yok demek oluyor heralde diye..pek de güzel demişsiniz içimize kapandırıyorlar. derneğe katılım için bu açıklamalar yeterli olur diğ mi?:)

    YanıtlaSil
  5. olur olur, derneğimize hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil