07 Haziran 2009

Ağları Yırtıp Stadyum Duvarını Delen Gol

İlk kez yayınlanan bu programımızda bugünden itibaren tarihi spor olaylarına tanık etmiş ustalardan anılar dinleyeceğiz. Bu haftaki konuğumuz akli dengesini yitirip bunadığı için rahatlıkla 160 yaşında birisi muamelesi yapabileceğimiz Ercan Saatçi. Kendisi bizlere çekilmiş en sert şutu anlatacak.

Vellehe tariiiiih 14 nisan 1952'ydi. Zannımca Yeşildere İdman Ocağı-Hadımköyspor maçıydı. Hiç unutmam, maçın 75. dakikasıydı ve Hadımköyspor kaleyi çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kazanmıştı. Füze lakaplı oyuncu İsmail topun başına geçmiş, vurmak için düdüğü bekliyordu. Olacak şeyleri önceden tahmin eden rakip takım oyuncuları baraj bile kurmadılar, hatta kimisi orta saha yuvarlağının içinde, başını ellerinin arasına almış saklanıyordu. Kaleci Hikmet desen çoktan staddan kaçmış, yandaki caddede taksi-dolmuş bekliyordu. İsmail yaklaşık 30 metre gerilip olanca gücüyle topa vurdu. Top önce kale ağlarını, daha sonra kalenin arkasındaki acemi foto muhabirini daha sonra da stadyum duvarını deldi.

Stadyum dışına çıkan top dışarda taksi-dolmuş bekleyen bahtsız kaleci Hikmet'i de parçaladı. Top boğazın karşı yakasına doğru olanca hızıyla ilerliyor ve yükseklik kazanıyordu. Süleymaniye Camii'nin bir minaresi yine bu şut yüzünden yıkıldı. En sonunda hükümet duruma el koymak zorunda kaldı. Çünkü top Sovyetler Birliği'ne doğru ilerliyordu ve yapılan zaman-koordinat tahminlerine göre bir nükleer tesise çarpmasına 2 saatten az bir süre kalmıştı. Eğer çarpma gerçekleşirse Sovyetler'in Türkiye'ye misillemede bulunması kaçınılmaz olurdu. 2. Dünya Savaşı'ndan yeni çıkmış dünya devletleri yeni bir savaşı kaldırmazdı.

Neyseki top güdümlü füzeler sayesinde parçalandı da dünya kurtuldu. Şutu çeken İsmail'in ABD tarafından yapılmış bir saybörg olduğu ve sigortasını indirdikten sonra etkisiz hale geldiği iddiası yıllarca konuşuldu. Bize de bu olayı yeni nesillere aktarmak düştü.

Maçın üç adamı:
1-Lugano
2-Volkan
3-Semih

2 yorum:

  1. Şimdi kardeşim bu yazdıkların komik,anladık ama
    benim başka bir arkadaşım var. Onunkinler daha güzel daha anlamlı, daha espiritüel, inanmıyorsan
    salihande.blogspot.com
    a gir gör...

    YanıtlaSil
  2. ne komik lan götümüz çatladı ezik

    YanıtlaSil