15 Haziran 2009

Bir Anket Üzerinden Sosyolojik Tahlil

Bu blogta "İngilizce Biliyor musunuz?" diye bir anket yaptım ve sonuçlarının bizzat kendim tarafından değerlendirilmesini gerek gördüm. Bu derin sosyolojik anlamlar barındıran anket şöyle sonuçlandı:

Kullanılan oy: 97

Valla çat pat: 13
Anlıyorum ama konuşamıyorum: 16
Konuşuyorum ama anlamıyorum: 4
Bi bok anlamıyorum: 4
Ana dilim gibi: 17
Baba dilim gibi: 11
Plajdan hatun kaldıracak kadar: 7
Plajdaki erkeği başımdan savacak kadar: 5
Yees. Ben konuşmak perfek İngilizce. Okeey?: 20

Gelelim şıkları değerlendirmeye:
Valla çat pat diyen 13 kişi eminim CV doldururken İnglizce bilgisine de "orta" deyip geçiyodur. Yani ne bilmiyo gibi görüneyim, ne de çok biliyomuş havası verip rezil olmayayım diyen güya sağlamcı tipler. Bu kişilerin erkek olanları askere gidince de "Ne arkada durcan ne de çok göze batacan hacı, valla komtan acımaz verir eline paspası" felsefesini izleyen kişilerdir, güven olmaz.

Anlıyorum ama konuşamıyorum diyen 16 kişi... Neyi anladınız ha neyi anladınız? Neyi anladınız da neyi konuşamadınız? Bi okey de mi diyemedin lan karşındakine, bi very good da mı çıkamadı ağzından? Bu arkadaşlar İnglizce'yi okulda, kursta falan iyi kötü öğrenip bir türlü pratiğe dökemeyen kimselerdir. Ortak hayalleri yurtdışına gidip ya da turistik mekanda iş bulup ecnebi kimselerle diyaloğa girmektir, ellemeyin zararsızdırlar.

Konuşuyorum ama anlamıyorum diyen 4 kişi. Bunlar İnglizce şarkıları ezberden "eni veci vokke" ya da "iineyç mutant ninja töörıls" diye söyleyen, hatta bu şekilde baya baya şarkı repertuarı yapmış olan fakat ne dinlediğinden ne de söylediğinden hiç bir şey anlamayan ufak bir kesimdir. Büyüyünce geçer.

Bi bok anlamıyorum diyen 4 kişi. Gelin lan gözlerinizden öpücem şerefsizim. Özü sözü bir, kendine güveni tam, kimseye eyvallahı olmayan 4 kardeşim benim. Sizin yeriniz ayrıdır artık benim gönlümde. Ne zaman başınız sıkışırsa bi alo deyin. Hadi selametle.

Ana dilim gibi diyen 17 kişi. Vay be! Baya çok lan bunlar. Bloga yurtdışından da giren hatırı sayılır bir kesim var bunlar onlar galiba. Yoksa yani... Olmaz di mi? Are you serious?

Baba dilim gibi diyen 11 kişi. Bu ne şimdi? Hadi ben bi cinslik yaptım bu şıkkı teste koydum, siz ne diye işaretliyosunuz kardeşim? Baba dilim gibi ne demek, bana bi tarfi edebilir misiniz? 11 kişiler bi de, vay anasını.

Plajdan hatun kaldıracak kadar diyen 7 kişi. Ben sizin kelime dağarcığınızı biliyorum. İ love you, do you party? Very beautiful girl, i am turkish man, ok? Bu kadar işte. Ama bu kesim bir yabancı dili en fonksiyonel ve en etkin kullanan kesimdir. Nedenini bilmiyorum ama baya baya işe yarıyor kimi zaman. Are you sex?

Plajdaki erkeği başımdan savacak kadar diyen 5 kişi, yani 5 bağyan. Derdiniz anlıyorum arkadaşlar. Erkek milleti değil mi hepsi aynı, ama ben öyle değilimdir mesela. Do you go disco with me?

Yees. Ben konuşmak perfek İngilizce. Okeey? diyen 20 kişi. Yuh!! En kalabalık kesim bu. Bu millet adam olmaz aga. %20 si tarzanca bilen bir milletin istikbâlinden şüphe ederim. M.K. Atatürk.

6 yorum:

  1. ama ben son 3 şıkkı hiç farketmeden oy vermiştim. geçersiz sayılır mı sayılmaz mı? bilemedim şimdi. hmmmm

    YanıtlaSil
  2. yani daha doğrusu farketmeden derken ben oyladığımda yoktu, sonradan da oyumu değiştirmedim. peki öss iptal olur mu?

    YanıtlaSil
  3. valla malesef oyunuzu değiştiremezsiniz. 1 kişinin yüzünden milyonlarca kişinin hayatıyla oynayamam. seneye artık.

    YanıtlaSil
  4. eh mukadderat deyip geçeceğiz ne yapalım. önümüzdeki maçlara bakacağız

    YanıtlaSil
  5. yeni anket koydum zaten. çıkmaz demeyin şansınızı deneyin.

    YanıtlaSil
  6. Ana dilim gibi kadar büyük bir yalan olamaz her halde. O 17 kişiye söyle bence bir daha girmesinler.

    YanıtlaSil