24 Kasım 2009

Kadın Çantalarından Çıkanları Derledik Volume 2

Siz değerli izleyicilerimiz için bu sefer de anneanne ve babaanne çantalarını karıştırdık. Araştırdığımız tüm çantalar ortalama 25 senelikti, 80'lerin ortalarında alınmıştı. aha da içinden çıkanlar:

-Çıtçıtlı para cüzdanı
-Şehirler arası otobüste verilmiş topkek (ufak toruna verilecek)
-Bir çift çorap
-Patik
-Ne olduğu anlaşılamayan minare yeşili bir bez
-2 adet muska
-Siyah iplik makarası
-5 numara örgü şişi
-Çeşitli renk ve ebatlarda yaklaşık 10 düğme
-İsmet inönü'nün resmi bulunan para
-Küçük bir poşet
-Tesbih ipi
-Başta tansiyon hapı olmak üzere renk renk ilaçlar
-Banka cüzdanı (bağ-kur maaşı için, ziraat bankasından açılmış)
-Tülbent
-Durmuş bir kol saati
-Üzerinde gençlik yıllarına ait fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı
-Yıllar önce lağvedilmiş bir kuruma ait sicil kartı

Haydi gençler! Siz de bakın babaannenizin çantasına, bakalım neler var?

8 yorum:

  1. ah ahh.. o banka cüzdanı,sicil kartı hiç olmadı,rahmetli babaannem de rahmetli dedeme söylene söylene gitti.çantasında olanlara gelirsek listeye ek olarak cımbız,ayna,krem,yelpaze :D

    YanıtlaSil
  2. @moddart: yazık ya:( bi de kaç yaşına gelirse gelsin ayna cımbız vs hep olur:)

    @mét7: teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. bizimkisinde inönülü paralar eski şeffaf bir poşetin içerisinde. bir problem olmaz di mi? nenemizi çok seviyoruz, inşallah normal bir durumdur.

    YanıtlaSil
  4. durum normal, her şey kontrol altında. nenelerde bu tür davranışlar gayet olağandır. şeffaf poşet ziyan olmasın diye içine para koymuştur. lütfen nenenizin ayarlarıyla oynamayınız.

    YanıtlaSil
  5. off özgür koptum son yorumuna (hemen de laubali mi oldum ne). ben de anneannemin çantasına bakıcam ama bayramda artık. o sağlık karneleri filan kesin bulunur zaten. siyah beyaz fotoğraflar... Edward'ın dediği gibi poşet içinde paralar:)) geçen gün eve gelirken yaşlı bi teyzemizin elinde bi çanta gördüm. aklıma senin yazdıkların gelmişti. şimdi tarif etmeye çalışayım. hani eczanelerden verilir genellikle. naylon değil daha çok bez gibi. içine normalde ilaç filan konur ama bu teyzeler örgülerini, dantellerini içine atıp komşuluğa giderler. o da bi çanta çeşidi olabilir bence çok kullanılıyor:) moda gibi bişi onların arasında. bu arada hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  6. Adsız Bayan dedi ki...

    Mutlaka çakıvari bi bıçak bulunur ki her daim ve heryerde ekşi elma yiyebilsinler =)

    Ayrıca; hoşgeldin. ;)

    YanıtlaSil
  7. hoşbulduk arkadaşlar, sağolun. nasılsınız iyi misiniz? bizde teyzeler genelde kıtlık dönemleri yaşadığı için kullanılabilir hiç bi şeyi atmazlar. poşet olsun, mendil olsun, eşantiyon bez çanta olsun mutlaka bi şekilde kullanılır ya da kullanılmayı bekler. estetik kaygı sıfır, işlevsellik maksimumdur. o yüzden bütün neneleri ve babaanneleri sevelim, sevdirelim.

    YanıtlaSil