23 Nisan 2009

haber bülteni klişeleri-2

hoşgeldiniz-güle güle

bu yazacağım aslında pek klişe sayılmaz ama sürekli aynı şey tekrarlanıp duruyor. yangından mal kaçırır gibi spor haberi sunan spikerlerden bahsediyorum. kanal d, atv, star gibi kanallarda gördüğümüz spor haberi bültenleri bunlar. ntv, cnn turk gibi kanallarda spor bültenleri hala aynı önemiyle devam ediyor ama diğer kanallarda bu iş bayadır emanetmiş gibi yapılıyor. sanki yıllar önce bu bülten hepten kaldırılacakmış da, spor haberi spikerleri sendikası buna karşı çıkmış, toplu sözleşmeler sonucunda 56 saniyelik bir bültende anlaşılmış gibi. yani bülten başladığında bi esneyeyim desen, kendine gelinceye kadar reklamlar başlıyor.
bülten aşağı yukarı şöyle bir şey:

-iyi akşamlar sevgili seyirciler, şimdi spor bültenini sunuyoruz (spikeri gördüğümüz ilk 6 saniye)
-galatasaray haftasonu yapacağı kayserispor maçının hazırlıklarına bugün başladı (antremandan 8 saniyelik bir görüntüyle beraber)
-fenerbahçe'de sezon ortası sözleşmesi bitecek ilhan'la sözleşme yenilendi (ilhan imza atarken çekilmiş 7 saniyelik bir görüntü)
-beşiktaş mali kurulu yaptığı toplantı sonucunda klübün toplam kredi borcunun 21 milyon dolar olduğunu açıkladı (bir sürü beşiktaş'lı yönetici bir masanın etrafında, 8 saniye)
-türkiye futbol federasyonu bugün yaptığı disiplin kurulu toplantısında, gençlerbirliği maçındaki olaylar nedeniyle ankaragücü'ne 12.000 lira para cezası verdi (merdivenlerden çıkarak bir binaya giren kravatlı adamlar, toplantı masası falan. toplam 9 saniye)
-basketbol liginde oynanan erteleme maçında darüşşafaka, aliağa belediye'yi 74-66 mağlup etti (görüntülerde adamın biri topu alıp potaya gönderiyor, top potaya girmeden diğer habere geçiliyor, toplam 4 saniye)
-1. hentbol liginde oynanan maçta, giresun belediye sahasında konya birlik'e 33-28 yenildi (bu nereden icap etti lan? hentbol sahası var 4 saniye)
-dün yapılan golden league yarışlarında jamaikalı atlet usain bolt, 100 metrede 9,78 lik derecesiyle 1. oldu (usain bolt ipini koparmış dana gibi koşuyor, başka bi görüntü yok, 6 saniye)
-bir spor bültenimizin daha sonuna geldik, esen kalın, iyi akşamlar (spikeri gördüğümüz ikinci kısım, 4 saniye)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder